Velkommen til vår kultur og  vår levemåte..

Bures Boahtin

Min Eallin

Ovttastallan

Velkommen til en opplevelse utenom det vanlige, en dypere reise i den samiske kulturen og levemåten.

Saltfjell Sámi Adventure gir deg muligheten til å ta del i vår kulturarv og oppleve enestående nærkontakt med våre reinsdyr. Her får du også ta del av en levende historie, hvor samisk kultur og harmonien med naturen flettes sammen.

Gjør deg klar til å la deg fortrylle av det gamle og bli inspirert  av det moderne, vevd sammen av samisk tradisjon som har overlevd årtusener.

I hjertet av Bodø

Saltfjell Sàmi Adventure er en kulturell perle som ligger midt i hjerte av Bodø by. Vår store lavvo er et ideelt møtested for historieformidling, hvor du også har mulighet å ta del av den samiske matkulturen. Alle sansene dine, smak, lukt, hørsel og følesans skal bli berørt rundt det varme bålet.

Lavvoen symboliserer felleskap og varme, og dens runde form og enkle design gjenspeiler vår nomadiske livsstil. Her inviteres du til å dele øyeblikk, knytte bånd og oppleve den ekte samiske gjestfriheten.

Den beste måten å lære samisk kultur er å oppleve den med alle sansene dine.

 

Det er det vi i Saltfjell Sámi Adventure tilbyr deg.

Boazoeallu

Kulturarv

Vi tilhører en familie som gjennom generasjoner har levd med og av reindrift. Reinen er ikke bare en ressurs; den utgjør også en vesentlig del av vår identitet, symboliserer vår nære tilknytning til naturen og evnen til å tilpasse oss det arktiske livet.

Samlet sett er reinsdyret ikke bare en nøkkel til vår livsgrunnlag, men en levende del av vår historie og kulturelle verdighet. Det representerer en symbiose mellom oss mennesker og natur, der respekt og bærekraft står i sentrum av våre verdier.

Reindriftssamers liv

kretser rundt reinen,

der reinen alltid

kommer først

Oahpásnuvvat

Duodji

Duodji, det samiske håndverket, omfatter en rekke kunstverk skapt av naturmaterialer som tre, bein, skinn og metall. Disse materialene blir formet til praktiske gjenstander som kniver, belter og klær skreddersydd for å møte utfordringene i alle årstider i vårt arktiske miljø.

Den dypt forankrede bruk av reinsdyr og naturens ressurser i duodji gir ikke bare praktiske løsninger, men også et innsiktsfullt vindu inn i den tette forbindelsen til både tradisjon og naturen omkring oss.

Denne kunnskapen, som har blitt overlevert gjennom generasjoner, er like vital og levende i dag som den var for 1000 år siden. Duodji representerer en uerstattelig del av vår kulturelle arv, en levende skatt som bærer med seg historien og visdommen til våre forfedre.

Gakti

Gjennom tidene har disse verdifulle ferdighetene blitt overført, og duodji er ikke bare et håndverk, men en pågående fortelling om tilpasning, kreativitet og overlevelse i det utfordrende arktiske landskapet.

Gákti, vår stolte folkedrakt, går ut over å være et visuelt uttrykk for tilhørighet til Sapmi; den fungerer som en familiær signatur, en levende fortsettelse av identiteten vår.

Den evige overføringen av denne kunnskapen, fra en generasjon til den neste, understreker ikke bare duodjis betydning som en praktisk ferdighet, men også som en bro som knytter sammen fortidens visdom, nåtidens utfordringer og fremtidens arv i vårt samiske samfunn.

Følg oss gjerne på Instagram

@saltfjellsami

#saltfjellsami

Hei!

5 + 7 =

Følg oss

Kontakt oss

(+47) 466 24 474

oskal@saltfjellsami.com

Nordland Kultursenter
Gamle riksvei 53
8070 Bodø

Finn oss

© Saltfjell Sámi Adventure AS  2023

Utvikling & design: Snowberry.no